Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

El C.O. Mare de Déu del Castell de l'IVASS torna al Mercat de Cullera amb nous articles per a La Tendeta

29/11/2017

El C.O. Mare de Déu del Castell de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) torna al Mercat de Cullera amb un nou catàleg de productes que han estat elaborats, de manera artesanal, per persones amb diversitat funcional intel·lectual en els diferents tallers ocupacionals del centre.

La Tendeta és un espai multifuncional, cedit per l'ajuntament d'aquesta localitat, i el muntatge el van portar a terme els mateixos alumnes del centre ocupacional aprofitant els materials d'altres entitats, restaurant i reciclant altres.

El comptar amb aquest local no només permet publicitar i oferir els articles que es confeccionen en aquest centre de l'IVASS amb majors condicions de confort i igualtat d'oportunitats, sinó que, a més, promou la inclusió de les persones usuàries perquè desenvolupen habilitats socials en interactuar i relacionar-se amb altres persones.

Així mateix, La Tendeta del C.O. Mare de Déu del Castell es constitueix com una finestra oberta del centre per quant fa visible, a través dels productes i de la informació que s'ofereix a les mateixes instal·lacions, la tasca ocupacional i terapèutica que desenvolupa. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, els alumnes i les alumnes d'aquest centre han editat un fullet amb activitats en què han participat i també escriuen sobre qüestions que són del seu interès, i que repartiran la setmana propera.

Cada dimarts i dijous, els ciutadans poden acostar-se en horari de matí fins al Mercat de Cullera, situat al nucli històric del municipi, i aprofitar per comprar els seus regals de Nadal i Reis a La Tendeta, així com conèixer els treballs que realitzen les persones amb diversitat funcional intel·lectual amb els mestres de taller en els tallers ocupacionals de Ceràmica, Reciclatge i Jardineria.

Actualment, l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària atén 571 persones amb diversitat funcional intel·lectual en deu centres ocupacionals distribuïts en les tres províncies de la Comunitat Valenciana (4 a Castelló i 3 a València i Alacant, respectivament)

L'objectiu d'aquest tipus de recursos és promoure la inclusió comunitària d'aquestes persones fomentant programes dirigits a la capacitació, el desenvolupament i/o manteniment de competències personals i socials, per potenciar la seua autonomia i millorar la seua qualitat de vida.