Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Els centres i serveis de l'IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

25/11/2021

Els centres i serveis de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, han organitzat activitats i tallers per visibilitzar les víctimes i mostrar-los el seu suport en el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.
Així mateix, les persones amb diversitat funcional intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica de l'IVASS s'han sumat als actes institucionals del 25N a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.
La directora general de l'IVASS, Noelia Martí, ha posat de rellevància "la importància que tota la població s'involucre en l'eradicació de la violència masclista" i ha subratllat "la participació activa de les persones usuàries i professionals de l'entitat que posa de manifest el seu compromís contra aquest problema social que afecta tota la ciutadania”.
Noelia Martí ha manifestat que “des de tots els àmbits cal continuar treballant per combatre el masclisme i seguir unint esforços, en la prevenció i conscienciació, entre institucions, organismes i la societat en general per una societat segura i lliure de tota violència”.
Durant aquesta jornada, a la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva s'ha projectat el curt Juntas del Ministeri d'Igualtat, que llença un missatge d'unitat feminista interinstitucional, intergeneracional i entre tots els àmbits polítics i del moviment feminista en la lluita contra la violència masclista.
Després de la projecció del documental s'ha desenvolupat un debat sobre aquest problema social, s'ha llegit en lectura fàcil la Declaració de l'ONU sobre l'eliminació de la violència contra la dona i s'ha realitzat un taller d'expressió artística on les persones usuàries han pogut manifestar les opinions i emocions de la jornada.
Al centre d'atenció diürna la Mare de Déu del Castell a Cullera també han organitzat una activitat de cinefòrum, amb col·loqui després de la projecció d'una pel·lícula cinematogràfica sobre el tema, i un photocall amb missatges.
Les persones amb dany cerebral adquirit del C.D. Torrefiel de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària a València analitzen a través d'unes sessions videogràfiques i tallers un senzill gest fàcilment reconeixible amb què ajudar les víctimes i demanar auxili, que es va fer viral a les xarxes socials.
Professionals i persones amb diversitat funcional intel·lectual de la residència Bennàger han elaborat un vídeo casolà com a mostra del seu suport a les dones que han patit la violència masclista.
Actes programats
Aquesta vesprada, persones amb diversitat funcional de la residència PRAGA de Rocafort assisteixen a la representació de l'obra 'Dones en Construcció', activitat de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Chiva que posa de manifest la llibertat i l'apoderament de la dona a través de la dansa-teatre. Aquesta setmana es desenvoluparan tallers on les persones usuàries de la residència puguen plasmar frases i opinions al voltant d'aquesta temàtica.
Les persones amb malaltia mental crònica del CEEM d'Albocàsser han participat en unes tertúlies, que s'han desenvolupat a les instal·lacions del centre i on s'ha abordat la violència exercida contra les dones des de diferents perspectives. També han assistit a la lectura del manifest pel 25N a l'Ajuntament, acte que s'emmarca a la campanya 'Reacciona' desenvolupada per l'àrea d'Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat.
Persones usuàries del centre ocupacional Rafalafena de Castelló han assistit a la lectura i intervenció musical a càrrec de 'La rabera eclèctica' de l'espectacle 'Veus femenines' contra la violència cap a les dones al pati del centre cultural Las Aulas de la Diputació Provincial.
Per part seua, les persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre ocupacional Carrús d'Elx han realitzat una sèrie de xerrades per intercanviar impressions sobre els dibuixos que recull l'exposició itinerant 'Créixer amb por: nens i nenes davant la violència de gènere', que van visitar recentment al Centre Cultural Las Clarisas de la localitat.

-->