Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

El Centre de Dia Torrefiel trasllada l'exposició 'CreArte' als serveis centrals de l'IVASS

07/01/2019

El Centre de Dia Torrefiel per a persones amb dany cerebral sobrevingut ha traslladat l'exposició "CreArte" als serveis centrals de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS).

Aquesta mostra, presentada a les instal·lacions del centre el passat 26 d'octubre, amb motiu del Dia del Dany Cerebral Adquirit, està composta pels treballs realitzats per les persones usuàries del Taller d'Arts Plàstiques.

L'exposició "CreArte", que pot visitar-se fins al dia 21 de gener a les oficines de l'IVASS, al carrer Amadeu de Savoia, 2 de València, posa en valor la pràctica creativa com a estratègia dedicada a educar la percepció, l'expressió, la memòria i la salut de les persones que han patit alguna lesió cerebral.

Al taller de Pintura Creativa Acompanyada, dirigit per la monitora Lucía Díaz i la cuidadora Charo Pardo, s'aprofundeix en les capacitats de cada persona i s'adapta la tècnica que més s'ajusta a les seues característiques.

Les persones amb dany cerebral sobrevingut, usuàries d'aquest recurs, realitzen les seues pròpies creacions artístiques en sessions terapèutiques, amb un número reduït de participants, en un ambient tranquil i participatiu.

L'exposició de pintura del C.D. Torrefiel té l'objectiu de visibilitzar la realitat d'aquestes persones, per la qual cosa cada una de les obres va acompanyada del testimoni i de les apreciacions personals de qui l'ha elaborat.

Aquest recurs de l'IVASS, ubicat a la ciutat de València, disposa de 30 places en les quals s'ofereix un servei especialitzat d'atenció diürna a persones que han patit un dany cerebral adquirit, i a les seues famílies.