Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Igualtat i Ford signen un conveni per a la cessió de vuit furgonetes per ajudar en el transport de persones en situació de vulnerabilitat

19/09/2018

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president i conseller delegat de Ford Espanya, Jesús Alonso, han signat un acord pel qual la planta Ford d'Almussafes cedirà vuit furgonetes a la Conselleria per ajudar en el transport de persones en situació de vulnerabilitat.

L'acord ha estat signat a la seu del concessionari de la marca a Catarroja 'Vedat Mediterráneo' que, juntament amb la pròpia planta de producció d'Almussafes, ha afavorit aquesta iniciativa emmarcada dins de les accions de Responsabilitat Social Corporativa de Ford.

La vicepresidenta i consellera ha explicat que la cessió tindrà un caràcter temporal i permetrà "millorar l'atenció que reben les persones més necessitades que requereixen un transport assistit".

Es tracta d'una flota de vehicles que, segons ha destacat Oltra, "no només va a procurar mobilitat als col·lectius més vulnerables" en els seus desplaçaments als centres de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) i altres recursos dependents de la Conselleria ", sinó que a més" també generarà molta felicitat ". "Em referisc a col·lectius com les persones amb discapacitat, majors o els nens i nenes en situació de desemparament que viuen en centres, per als que és molt important que puguin sortir d'ells i, moltes vegades, si no és a través d'un vehicle com aquests, no tenen oportunitat de fer-ho", ha afegit.

En aquest sentit, ha agraït la iniciativa tant a Ford com al concessionari 'Vedat Mediterráneo' i l'ha convidat a visitar alguns dels centres de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives que comptaran amb aquests vehicles per a "comprovar per vosaltres mateix la felicitat que està generant amb la responsabilitat social". "Aquest és l'ànima i el cor d'aquesta empresa i és el que podreu comprovar el dia que veieu el somriure de les persones que van a utilitzar aquests vehicles", ha dit.

Compromís amb la Comunitat Valenciana

Oltra ha valorat el "fort compromís de Ford amb els col·lectius més vulnerables, amb la millora del benestar dels valencians i valencianes i amb les accions que redunden en benefici de tota la societat", com és l'acord signat. Així, una mostra d'això és que un 12% dels treballadors i treballadores de la planta d'Almussafes són persones amb diversitat sensorial, física o intel·lectual, fet que suposa 1.110 empleats a la factoria.

En aquest sentit, ha agraït a la multinacional el seu "compromís inequívoc amb la societat valenciana. El passat, el present i el futur de la localitat d'Almussafes, de la Ribera Baixa i de tota la Comunitat Valenciana no s'entén sense la Ford". Així mateix, ha ofert la col·laboració del Consell per mantenir la competitivitat de planta d'Almussafes, que contribuisca al manteniment dels llocs de treball i dels nivells d'inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

Aposta per la feminització

Oltra també ha ressaltat "l'esforç de la direcció de Ford per feminitzar la plantilla de la planta d'Almussafes" en un sector masculinitzat com és el de l'automoció, "incorporant un bon nombre de dones en les últimes contractacions, sobretot personal d'enginyeria".

En aquesta línia, ha recordat que la planta va celebrar el 2017 el seu primer Dia Internacional de la Dona a l'Enginyeria, per "contribuir a donar visibilitat al talent femení de les seues plantilles, que compta amb més de 130 enginyeres". "A més -ha afegit- és probable que amb l'actual ritme de contractacions de dones, en breu s'equipari la relació homes-dones", gràcies a l'avanç del Pla d'Igualtat dirigit a "garantir l'equiparació real".

València, ciutat pionera del Pla de Mobilitat intel·ligent

El tercer punt destacat per la vicepresidenta ha estat l'elecció de València per part de Ford com a ciutat d'implantació d'un programa pilot de mobilitat intel·ligent que inclou el desenvolupament de flotes de vehicles amb zero emissions.

Aquesta iniciativa, que per ara només s'està posant en marxa a Londres "converteix València en ciutat pionera com a base de proves d'un projecte que aposta per la innovació i per la sostenibilitat", d'acord amb les polítiques del Consell, i redundarà en beneficis per al medi ambient i també en una major qualitat de vida de la ciutadania.