Actualitat
Oltra destaca el 'oci inclusiu' com a eina per afavorir "l'autonomia i la vida independent" de les persones amb diversitat funcional

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat l'oci inclusiu com a element imprescindible "per afavorir l'autonomia i la vida independent de les persones amb diversitat funcional", durant la seua visita als participants en el programa d'estades de vacances de l'IVASS a l'alberg l'Assut d'Antella.
Oltra ha recordat que la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat defensa el dret a participar en activitats d'oci "en igualtat de condicions, afavorint així el desenvolupament personal i en comunitat i millorant la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional". Parlar d'oci inclusiu, ha afegit la vicepresidenta, implica desenvolupar activitats "en què qualsevol persona tinga cabuda, siguen quines siguen les seues característiques".
Durant el mes d'agost "més de 300 persones" amb diversitat funcional intel·lectual i malaltia mental crònica dels centres i els habitatges tutelats de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) participen en les Estades Vacacionals organitzades per l'entitat.
Oltra ha subratllat la importància de promoure serveis i suports "que afavoreixen la normalització i inserció de les persones amb diversitat funcional i malaltia mental crònica en els recursos de la comunitat", i ha assenyalat que aquest programa de l'IVASS té com a objectiu "potenciar la participació social d'aquestes persones i millorar la seua autonomia personal a través d'una atenció individualitzad ",
Així mateix, ha ressaltat "la professionalització de l'operatiu de les estades des de fa 2 anys, el que garanteix la prestació d'un servei segur i de qualitat a les persones usuàries", i ha assenyalat que "un total de 261 professionals realitzaran funcions de suport, atenció i acompanyament durant tot el mes". Cada estada disposa també d'un equip mèdic-sanitari les 24 hores que s'encarregarà d'atendre les incidències que puguin originar-se.
La vicepresidenta ha recordat que la direcció general de Diversitat Funcional de la Conselleria també finança anualment programes d'estades de vacances desenvolupades per entitats del sector amb un pressupost per a aquest any de 993.542 euros. Al llarg dels mesos de juliol i agost d'aquest any, més de 1.400 persones amb diversitat funcional participen en el programa.
Hotels i albergs de la Comunitat
Els beneficiaris del programa de l'IVASS són persones usuàries de les vuit residències que gestiona l'entitat a la província de València (Bennàger a Aldaia, Caixa Ontinyent a Xàtiva, Carmen Picó a Alzira, L'Almara a Burjassot, La Humanitat a Xest, PRAGA en Rocafort, i Manises i Ontinyent en aquestes localitats), de la residència Jubalcoy d'Elx a la província d'Alacant, i del CEEM d'Albocàsser a la de Castelló. També gaudeixen d'uns dies de vacances gràcies a aquest programa les persones amb diversitat funcional intel·lectual que resideixen a les vivendes tutelades de l'entitat.
Durant tot el mes d'agost, professionals i persones usuàries s'allotgen en set hotels i cinc albergs de la Comunitat Valenciana. A la província d'Alacant, s'allotjaran a l'hotel Odón a Cocentaina, Reconquesta i Sercotel a Alcoi, Playas de Torrevieja i Rober Palas de l'Albir, així com en els albergs La Mola a Novelda i Las Lomas a Biar. Per la seua banda, a la província de Castelló, a l'hotel Port Mar Peníscola i l'alberg La Surera a Almedíjar, ia la província de València a l'hotel Vent de Mar del Port de Sagunt, l'alberg Assut d'Antella i la Masia del Collao a Dos Aigües, aquest últim pertanyent a la xarxa de recursos del IVASS.