Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Un total de 1.500 professionals de l'IVASS ha participat en els cursos del Pla de formació de l'entitat en 2023

30/12/2023

Un total de 1.500 professionals de l'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, han participat en el pla de formació de l'entitat desenvolupat en 2023.

L'entitat ha destinat al voltant de 109.000 euros per a 24 accions formatives i 56 edicions dirigides a diferents categories laborals, entre estes, personal d'atenció directa, manteniment, administratius, tècnics o llocs de direcció dels centres i serveis en la Comunitat Valenciana.

La directora general de l'IVASS, María José Rico, ha assenyalat que l'objectiu d'este pla és “facilitar el reciclatge constant” del personal dels diferents recursos, la qual cosa repercutix de manera “positiva” en el treballador o treballadora mateixos i en la “prestació del servei a les persones usuàries i les famílies d'estes”.

Així mateix, ha posat l'accent que esta oferta formativa “busca, a més, involucrar tots els membres de l'organització en la gestió diària i fomentar el treball en equip”, i ha manifestat que l'IVASS “mantindrà la mateixa inversió en 2024 per al desenvolupament del pla de formació”.

María José Rico ha subratllat el paper de la Comissió de formació de l'IVASS, ja que, “a través del diàleg i conjuminant esforços, es treballa amb les àrees de Recursos Humans, Contractació i AAGG, Recursos Tècnics Sociosanitaris, Economicofinancera i el Servei d'Atenció a les Persones amb Mesures Judicials de Suport (SAPEMA) per a, entre tots, estudiar propostes amb el propòsit de donar resposta a les necessitats formatives de tota la plantilla”.

En l'última reunió, esta comissió ha presentat les sol·licituds de formació que s'han rebut per a 2024. A més, ha avançat que en breu s'ha previst l'inici dels cursos d'ofimàtica, llengua de signes o valencià, entre altres matèries transversals.

Entre els cursos del passat exercici destaquen el de manipulador d'aliments, abordatge multidisciplinari de la persona amb DCA en fase crònica, prevenció i control de legionel·losi en centres, competències administratives, formació en igualtat, igualtat d'oportunitats i violència sexual en l'àmbit laboral o contractació pública.

La major part del personal de l'Institut Valencià de Serveis Socials és d'atenció directa, cuidadors/ores, mestres de taller, monitors/ores, infermeria, psicòlegs/òlogues, fisioterapeutes, terapeutes, logopedes i treball social. També compta amb personal de suport, manteniment, cuina, llocs d'administració, oficines i serveis.

L'IVASS atén més de 1.300 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental greu, dany cerebral adquirit i majors en situació de dependència en més de 30 centres de dia, residències, centres ocupacionals i habitatges en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.