Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Persones amb diversitat funcional dels centres de l'IVASS participen en la cavalcada de Reis

05/01/2019

Un total de 30 persones de les Vivendes Tutelades, del Centre Ocupacional Marxalenes, del Centre de Dia Torrefiel de dany cerebral i dels Serveis Centrals de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) participen en la cavalcada de Reis de València.

L'IVASS repeteix per tercer any consecutiu en aquesta tradicional desfilada nadalenca per a la qual, en aquesta ocasió, ha presentat una carrossa que tenia com a temàtica principal "La lectura fàcil". Així mateix, els integrants s'han disfressat de professors i professores i han portat unes pancartes amb lletres.

El grup està format per persones amb diversitat funcional i usuàries de diversos centres i serveis, i han estat acompanyats de professionals de l'entitat, que no han volgut perdre's l'oportunitat d'eixir en la cavalcada.

El director general de l'IVASS, Ángel Bonafé, ha assenyalat que "aquest tipus d'iniciatives d'oci inclusiu busca promoure la participació activa d'aquestes persones en la comunitat", i ha destacat que "són accions que els permeten interactuar amb altres persones fora de l'entorn habitual dels seus centres i serveis".

Jaime Fuster, de l'habitatge Rodríguez Cepeda, i José A. Antich i Santi Ros, de l'habitatge Puerto, han mostrat la seua satisfacció per poder participar en la cavalcada de Reis perquè "els alegra veure la il·lusió amb què les xiquetes i els xiquets reben els caramels".

Per la seua banda, Ángeles Cuenca, "la nostra Pitu", i Paquita Cuevas, de l'habitatge Aben també han manifestat sentir-se molt felices de muntar en la carrossa i contribuir a fer feliços els més menuts.

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària llançarà uns 500 quilos de caramels durant el recorregut de la cavalcada pels principals carrers de València, des del passeig de l'Albereda fins a la plaça de l'Ajuntament.