Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

IVASS estudia noves eines d'intervenció cognitiva en persones amb diversitat funcional

12/11/2020

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha presentat els productes intel·lectuals d'avaluació i intervenció cognitiva per a persones amb diversitat funcional intel·lectual elaborades en el marc de el projecte europeu Cognition and Inclusion.

En el projecte C&I de formació Erasmus + han participat entitats socials d'Itàlia, Portugal, Bulgària, Finlàndia, Suècia, Bèlgica i Espanya que, des 2018, han treballat en l'estudi i l'elaboració de metodologies que afavoreixen l'estimulació cognitiva en aquestes persones.

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària, encarregat de la creació d'una eina centrada en l'avaluació de les creences dels professionals, ha presentat aquest treball en un esdeveniment multiplicador en línia liderat juntament amb l'associació Vale de Granada i que ha servit de cloenda del propi projecte.

Durant aquests tres anys, els socis participants en aquesta iniciativa europea han treballat en el desenvolupament de diferents eines com són els casos d'un manual amb diferents metodologies d'entrenament cognitiu o diverses escales de mesurament de les creences de professionals, organitzacions i persones amb diversitat funcional intel·lectual sobre aspectes cognitius i inclusió social.

Totes aquestes eines es troben disponibles a la pàgina web de l'IVASS https://www.ivass.gva.es/Arees/Investigacio-i-innovacio-social/Projectes-Europeus.html