Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Un total de 690 persones es presenten a les bosses de l'Institut Valencià de Servicis Socials per a personal cuidador, de cuina i infermeria

17/07/2025

Un total de 690 persones s'han presentat a l'ampliació de les borses d'ocupació temporal per a les categories de personal de cures, infermeria i cuina de l'Institut Valencià de Servicis Socials (IVASS) la convocatòria dels quals va eixir publicada el passat 9 de juliol en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Del total de sol·licituds, s'han comptabilitzat 469 per al lloc de cuidador o cuidadora, 150 per a cuiner o cuinera i 71 per a infermer o infermera.

La directora general de l'IVASS, María José Rico, ha assenyalat que “l'ampliació d'estes bosses s'emmarca en el pla de reforç i substitucions”, i ha subratllat que “contribuirà a cobrir les necessitats de recursos humans en estes categories laborals i a garantir el merescut descans del personal este estiu”.

María José Rico ha destacat "la labor que desenrotllen els equips de professionals dels centres i servicis amb les persones usuàries, ja que els proporcionen assistència en totes les activitats de la vida diària, treballen les seues capacitats i potencien el seu desenrotllament integral".

Estes borses d'ocupació temporal han sigut convocades únicament per a la inscripció de noves candidatures i s'han centrat en les categories més demandades en residències, vivendes tutelades i recursos d'atenció diürna.

Les categories convocades han exigit en què el cas d'infermer o infermera, la persona interessada comptara amb títol universitari oficial de grau en Infermeria, diplomatura universitària en Infermeria o titulacions equivalents.

Per a les places de personal cuidador, les titulacions requerides eren el títol de l'ESO, més el Certificat de Professionalitat SSCS0208, o Tècnic de Cures Auxiliars d'Infermeria, Tècnic d'Atenció a Persones en Situació de Dependència o titulacions equivalents.

Per a la cobertura dels llocs de cuiner o cuinera és imprescindible comptar amb l'ESO o títol de tècnic en Cuina i Gastronomia o equivalents.

Les persones interessades han pogut cursar la seua sol·licitud de manera telemàtica, a través del portal de la borsa d'ocupació de l'IVASS.