Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

PROGRAMA D'OCI ALTERNATIU A IVASS

09/09/2020

L'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha organitzat un programa d'oci per al mes d'agost com a alternativa a les estades vacacionals suspeses davant de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Aquest nou programa consisteix en la realització d'excursions sense pernoctació amb activitats específiques en entorns naturals de la Comunitat Valenciana, i va dirigit a prop de 950 persones amb diversitat funcional i amb malaltia mental crònica que són usuaris o residents dels diversos centres i serveis de l'entitat.

Els beneficiaris són persones amb diversitat funcional intel·lectual de les nou residències de l'IVASS, huit de les quals es troben a la província de València (Ontinyent, La Humanitat, Manises, l'Almara, Praga, Carmen Picó, Bennàger i Xàtiva) i la de Jubalcoi, a Elx (Alacant), així com de les vivendes tutelades de Rocafort, San Lucas i Port. També participen en aquesta iniciativa usuàries i usuaris del CEEM d'Albocàsser (Castelló).

La directora general de l'IVASS, Noelia Martí, ha explicat que "si l'emergència sanitària ha implicat per a tota la població situacions de confinament complicades d'integrar, les nostres usuàries i usuaris, com que resideixen en nuclis convivencials, han hagut de suportar mesures preventives de protecció per a garantir la seua seguretat que han restringit les seues activitats socials i familiars quotidianes".

Noelia Martí ha incidit en "l'objectiu d'aquest programa que, a través de l'organització de grups coordinats i reduïts, busca oferir a aquestes persones activitats d'oci i temps lliure que els permeten gaudir l'estiu i relacionar-se fora dels seus centres habituals amb les mesures de seguretat i higiene establides per a previndre el risc de contagi".

Per al desenvolupament d'aquest nou programa, l'IVASS ha contractat tres albergs: La Parreta, a la província de Castelló, La Loma, a la d'Alacant, i Casablanca, a la de València. Per a aquesta província s'ha disposat també de la Masía del Collao, recurs d'oci i temps lliure de l'entitat a Dos Aguas.

Els desplaçaments a aquests recursos s'efectuen amb els autobusos i microbusos de l'IVASS, adaptats i equipats per al transport de persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, s'han contractat dos conductors més per al servei de transport.

D'altra banda, l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària ha contractat un monitor per a l'alberg Casablanca i un altre per a la Masía del Collao i ha ampliat el servei de neteja en aquest últim recurs.