Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

Oltra: 'Els llocs de treball de la residència d'Ontinyent són estables, ben remunerats i no deslocalitzables'

31/07/2019

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat durant la seua visita a la residència per a persones amb diversitat funcional intel·lectual d'Ontinyent que el centre es troba ja "en ple rendiment", amb 40 usuaris i 57 persones que integren la plantilla amb llocs de treball "estables, ben remunerats i no deslocalitzables".

Oltra s'ha referit així a la importància de valorar les polítiques socials com a una inversió, no com a una despesa, "perquè, a més de posar en el centre les persones i millorar la seua qualitat de vida, suposen una font que genera riquesa i ocupació de qualitat".

La vicepresidenta ha assenyalat que la residència, amb capacitat per a 40 persones, donarà resposta a les persones i les famílies que necessiten un recurs residencial quan els d'atenció diürna, com ara els centres de dia o els centres ocupacionals, "ja no són el recurs adequat a les circumstàncies personals".

Respecte a la incorporació dels usuaris, la vicepresidenta ha indicat que s'ha fet de manera gradual, tal com recomanen els professionals, "per a millorar l'adaptació de tots aquests i conformar la convivència en funció de les afinitats dels usuaris". En aquests moments, la residència ja compta amb 40 usuaris.Obres d'adequació

Durant aquest darrer any, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha dut a terme obres d'adequació per a poder posar en marxa aquest centre acabat en 2010 i pendent d'inaugurar des de llavors.
Concretament s'han fet millores en la cuina i en els banys, així com l'actualització d'alguns sistemes de l'edifici.

Respecte a la seua gestió, la vicepresidenta ha explicat que es tracta d'una residència gestionada "íntegrament" de manera pública per l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) dependent de la Conselleria, "la qual cosa constitueix un avanç en les polítiques de protecció social que estem fent per a posar en el centre les necessitats de les persones". En la visita a la residència, la vicepresidenta ha estat acompanyada pel director general de l'IVASS, Ángel Bonafé.

Serveis socials municipals

Prèviament, la vicepresidenta s'ha reunit amb l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la corporació municipal, així com els professionals dels serveis socials de la localitat per a tractar diversos assumptes relacionats amb els serveis i els recursos socials i els plans de futur per al municipi.

Pel que fa als equips base de l'Ajuntament, Oltra ha assenyalat que des de 2015 la Conselleria ha multiplicat per cinc el finançament per a la contractació de professionals, amb un pressupost total de 486.500 euros per a enguany. Un increment que ha suposat reforçar l'equip de 3 a 18 treballadors per a l'atenció social de les persones que resideixen en aquest municipi.