Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

La directora general de l'Institut Valencià de Servicis Socials s'ha reunit amb els ajuntaments de la província d'Alacant

07/06/2024

La directora general de l'Institut Valencià de Servicis Socials, María José Rico, ha mantingut una reunió amb tècnics de la Direcció Territorial i els ajuntaments de la província d'Alacant, “amb l'objectiu d'establir línies de col·laboració entre les diferents administracions i donar a conéixer el treball que es realitza en l'entitat”.

María José Rico ha recordat que L'IVASS, entitat adscrita a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, compta amb una plantilla de més de 350 professionals i sis centres amb 326 places de diferent tipologia a la província.

Cinc d'estos recursos, en els quals s'atén persones amb discapacitat intel·lectual, estan situats en el terme municipal d'Elx. En concret, els centres ocupacionals La Tramoia, Altabix i Carrús, amb 206 places, la residència Jubalcoy i el centre de dia Els Garrofers, amb 40 places cadascun.

D'altra banda, L'IVASS disposa d'un centre especialitzat per a persones amb malaltia mental crònica CEEM Mossèn Cirilo a Alcoi amb altres 40 places.

Així mateix, l'entitat promou la inclusió laboral de col·lectius vulnerables en situació o risc d'exclusió a través de l'Agència de col·locació, que col·labora amb el servici LABORA i les empreses oferents d'ocupació, per a facilitar a estes persones l'accés al mercat laboral.

La directora general també ha recordat que L'IVASS gestiona al voltant de 1.130 expedients de persones adultes tutelades per la Generalitat a la província.