Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

La directora general de l’IVASS destaca la labor d’integració dels centres ocupacionals

17/11/2023

La directora general de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), María José Rico, ha destacat “la labor que es du a terme als centres ocupacionals per a promoure el desenvolupament personal i la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual”.

María José Rico ha subratllat “els programes d’habilitació ocupacional i d’ajust personal i social, així com les diverses activitats que es realitzen en esta classe de recursos per a promoure el ple desenvolupament i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual”.

La directora general ha fet estes declaracions en la seua visita als tallers ocupacionals del Centre Marxalenes de l’IVASS a la ciutat de València, que compta amb 40 places i una plantilla de sis professionals. En estos tallers s’elaboren articles per a participar a principis de desembre en un mercat ambulant a Cheste pel Dia de les Persones amb Discapacitat.

També ha posat l’accent que “la ubicació del centre ocupacional, en ple parc urbà, afavorix la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual amb les associacions del barri, de manera que poden interactuar amb altres persones fora de les instal·lacions i en el seu entorn social més pròxim”.

Així mateix, María José Rico ha recordat que “l’Institut Valencià de Serveis Socials disposa d’un total 571 places en deu centres ocupacionals a les tres províncies de la Comunitat Valenciana”, i ha explicat que “s’hi treballa, entre altres matèries, la ceràmica, la jardineria o les arts plàstiques”.

A més del centre ocupacional de Marxalenes, l’IVASS compta amb dos centres ocupacionals més a la província de València: Mare de Déu del Castell, a Cullera, i Praga, a Rocafort, amb 40 i 70 places respectivament.

A la província de Castelló, l’IVASS té quatre centres ocupacionals amb 215 places: Rafalafena, a la ciutat de Castelló de la Plana; El Maestrat, a Benicarló; Belcaire, a la Vall d’Uixó, i Buris-ana a Borriana. Mentre que a la província d’Alacant hi ha tres recursos amb 206 places: Carrús, La Tramoia i Altabix, els tres al municipi d’Elx.