Actualitat

Alt contrast. Grandària lletra.

IVASS desenvolupa recursos formatius dirigits a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual

10/09/2023

L'Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), adscrit a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, està desenvolupant eines formatives per a professionals que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual que potencien habilitats i repercutisquen en el seu benestar diari.

Aquests treballs s'emmarquen en el projecte europeu TETRA-S en el qual participen un total de cinc entitats socials de països de la Unió Europea i que ha celebrat la cinquena reunió transnacional en Lárnaca (Xipre).

Per a la consecució d'aquest projecte, que compta amb un pressupost finançat pel programa Erasmus+ i el Fons Social Europeu de 246.000 euros, l'Institut Valencià de Serveis Socials ha gestionat més de 42.000 euros.

El projecte europeu TETRA-S té com a objecte la formació d'educadors, a través de nous mètodes i recursos educatius, que contribuïsquen a millorar les competències transversals cognitives de les persones amb discapacitat intel·lectual, que són clau per a una inclusió i participació social reeixides.

Per a l'apoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual és necessari dotar-los d'habilitats i actituds que li permeten adaptar-se a l'entorn i a la societat. Això és important per a totes les persones i en particular és un desafiament per a les persones amb dificultats cognitives.

Amb aquest objectiu, l'Institut Valencià de Serveis Socials està treballant en l'elaboració d'unitats didàctiques, que han sigut abordades en reunions amb les entitats participants en el projecte *TETRA-S i que seran essencials en la creació d'un curs *Massive En línia *Open *Courses (MOOC).

Aquest curs en línia, serà gratuït i d'accés públic, i estarà dirigit a professionals del sector de la discapacitat.

El IVASS ha gestionat un total de 202.000 euros en cinc projectes europeus, SELF-IN, MOVE-IT, RESIL4CARE, TETRA-S i ACREDITACIÓ ERAMUS, per a la formació de les i els professionals i la millora de la prestació del servei a les persones usuàries dels centres i serveis.